SIM Pack Unlimited 5G Dari Yes 5G - Free

yes-5g-iawani-blog-teknologi-maklumat-terbaru-terkini-1

SIM Pack Unlimited 5G Dari Yes 5G - Free! - Bagi pengguna smartphone 5G yang nak try sendiri macam mana lajunya guna 5G di Malaysia bolehlah dapatkan YES FT5G Discover SIM Pack (FT5G - First To 5G) yang diberikan free sahaja. Biar betul? Ya memang percuma hanya dari Yes 5G. Tapi untuk tempoh terhad.

Yes 5G melancarkan kempen promosi #BeTheFirst ditujukan khusus untuk pemilik-pemilik smartphone 5G bagi merasai pengalaman menggunakan talian 5G di peranti mereka sendiri yang dipacu oleh simkad 5G dari Yes 5G. 

Untuk itu pihak Yes 5G memberikan simkad free berciri Unlimited 5G selama dalam tempoh promosi sehingga 31 Mac 2022. Apabila menggunakan simkad berciri Unlimited 5G tu anda akan dapat memakai talian 5G secara percuma (uncapped mobile data) Yes 5G sehingga 31 Mac 2022.

Ini adalah inisiatif dari Yes 5G untuk membolehkan anda merasai sendiri pengalaman menggunakan mobile data 5G yang berkali-kali ganda lebih laju juga lebih 'fast & furious' dari mobile data 4G.

Akan tetapi simkad 5G percuma dari Yes itu hanya boleh di try-test liputan 5G untuknya dengan smartphone 5G di area yang ada coverage 5G sahaja. 

Menurut Yes 5G, jika anda berada di area yang tidak ada coverage 5G maka talian 4G akan digunakan. Maknanya walau smartphone anda jenis 5G tapi di area tu hanya ada 4G sahaja maka talian akan bertukar ke 4G secara automatik.

Menurut pihak Yes 5G buat masa ini coverage Unlimited 5G hanya ada terdapat di kawasan terpilih di Malaysia dan bukannya di seluruh Malaysia sepertimana disangka. Kawasan-kawasan tersebut adalah sekitar Kuala Lumpur, Cyberjaya dan Putrajaya.  

Untuk lebih details berikut kami share senarai kawasan-kawasan terpilih yang ada coverage Unlimited 5G daripada Yes 5G...

  • Cyberjaya - Jalan Hamzah, Jalan Pulau Meranli, Cyberjaya Business Districy Perdana 2, Persiaran Bestari, Persiaran Multimedia, Jalan Fauna 1, Cyberia Cresent 2 Town Villa, Jalan GC 1 Glomac, Jalan Teknokrat 6, Jalan MAEPS 4/1, Persiaran Semarak Api, HP Global Center, TM CyberjayaTower, Opera Clubhouse Symphony Hills, Perdana The Place, Cyberia Cresend Condominium, Nadayu Square Persiaran Bestari Cyber 9, Jalan Cyberia 1, TMOne Klang Valley Data Center.
  • Putrajaya - Presint 1, Presint 2, Presint 3, Presint 4, Presint 5, Presint 6, Presint 7, Presint 8, Presint 9, Presint 11, Presint 13 (Taman Wetland), Presint 14, Presint 15, Presint 16, Presint 17, Presint 18, Presint 19.
  • Selangor - Bandar Ampang, Bandar Gombak Setia, Bandar Petaling Jaya, Bandar Selayang, Bandar Sri Damansara, Bandar Ulu Kelang, Dengkil, Pekan Baru Sungai Besi, Pekan Kinrara, Pekan Serdang.
  • Kuala Lumpur - Ampang, Bandar Kuala Lumpur, Batu, Cheras, Hulu Kelang, Petaling, Setapak.


Untuk dapatkan simkad percuma Yes 5G anda perlu masuk ke website rasmi mereka untuk mendaftar butiran diri anda serta mendaftarkan alamat anda untuk Yes 5G send simkad percuma Discover SIM Pack kepada anda menggunakan penghantaran pos.

yes-5g-iawani-blog-teknologi-maklumat-terbaru-terkini-1


Tiada caj penghantaran dikenakan buat masa ini. Jadi ambil peluang ini sementara masih ada. Setelah tempoh promosi berakhir pihak Yes 5G tidak mengumumkan apa-apa langkah seterusnya buat pengguna simkad tersebut.

Melalui laman Facebook mereka juga pihak Yes 5G mengatakan bahawa coverage 5G akan bertambah dari semasa ke semasa di masa akan datang namun tidak menyatakan berapa lama. Sama-samalah kita nantikan. 

Untuk lihat apa dia artikel-artikel terbaru kami jom ke laman utama blog teknologi iAwani

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama